Speel-O-Theek maakt nieuwe start

Na een aantal moeilijke jaren staat de Speel-O-Theek er weer goed voor. In de komende weken wordt de ruimte daarom klaar gemaakt voor de toekomst. Dankzij een bijdrage van de Lakeland Foundation kan een mooie speelruimte worden gemaakt. Kinderen kunnen zo speelgoed direct uitproberen en beter zien wat ze leuk vinden. Alle kasten worden opgeknapt en heringedeeld, waardoor het makkelijker wordt om het juiste speelgoed te kiezen. De hele Speel-O-Theek krijgt op deze manier een nieuwe uitstraling.

Leermiddelen

In overleg met een aantal scholen in Baarn en met kinderopvang is er een nieuwe kast met leermiddelen. Voor de kleinsten zijn dat spellen met kleuren, cijfers en verhalen. Voor de grotere kinderen zijn dat de smartgames, rekenen en lezen. De leermiddelen worden thuis gebruikt door kinderen die extra uitgedaagd moeten worden of juist extra hulp nodig hebben. Ook in de klas wordt dit speelgoed gebruikt door leerkrachten om kinderen spelenderwijs te laten leren.

Weggeefkast

Regelmatig ontvangt de Speel-O-Theek speelgoed dat niet meer gebruikt wordt. Ook vernieuwen we ons eigen speelgoed regelmatig. We zorgen er altijd voor dat het speelgoed dat niet meer gebruikt wordt goed terecht komt, maar willen dat nog beter doen. Er wordt daarom een weggeefkast gestart waar leden en niet-leden dit speelgoed een tweede leven kunnen geven.

Verbouwing

Door alle aanpassingen is de Speel-O-Theek van 16 oktober tot en met 4 november gesloten. Daarna zal op 11 november de nieuwe ruimte worden geopend tijdens de Kinderbeurs in de kelder van de bibliotheek.

shapeimage_3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s