beste mensen, svp onderstaand bericht op www.speelotheekbaarn.nl plaatsen. Hartelijk dank daarvoor en met vriendelijke groeten bestuur Speel-O-Theek Baarn L. Sitters.

SPEEL-O-THEEK OOK OP ZATERDAG WEER OPEN

Net als de Baarnse bibliotheek verruimt ook de Speel-O-Theek deze week haar openingstijden. Vanaf zaterdag 6 juni zal de Speel-O-Theek naast de woensdagmiddag ook op zaterdagochtend geopend zijn, en wel van 10.00 tot 12.00 uur. De regels blijven hetzelfde: bij de voordeur van de bibliotheek staan een aantal kabouterkegels waarvan de bezoekers van de Speel-O-Theek, één persoon tegelijkertijd, één kegel meenemen naar de wachtruimte die gecreëerd is voor de ingang van de Speel-O-Theek. Daar wordt eerst het teruggebrachte speelgoed gecontroleerd en geteld, waarna men nieuw speelgoed kan gaan uitzoeken om te lenen. Staan er geen kegels bij de deur van de bibliotheek, dan wil dat zeggen dat het maximale aantal bezoekers is bereikt en moet men even wachten tot er weer een kegel is teruggezet.

Vanwege het gebrek aan beschikbare vrijwilligers tijdens de vakantieperiode heeft het bestuur moeten besluiten om tijdens de maanden juli, augustus en september alleen op de zaterdagochtend open te zijn. Het is dus maar tot 1 juli mogelijk om ook op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur speelgoed te komen terugbrengen of lenen. Natuurlijk is de leentermijn daarvoor verlengd tot zes weken. Dat wordt met het mooie zomerse weer dus extra lang genieten van al die skelters, zitfietsen, driewielers, loopfietsen, steppen en poppenwagens. Of lekker spetteren in de tuin met Aquaplay waterbanen en het waterkasteel.

Verdere informatie over de Speel-O-Theek kan iedereen vinden op de website www.speelotheekbaarn.nl

Speel-O-Theek Baarn

A L L E E N O P Z A T E R D A G

O PE N I N D E M A A N D E N

J U L I , A U G U S T U S E N

S E P T E M B E R 2 0 2 0

V A N 10 .00 – 12.00 uur

Speel-O-Theek Baarn

Speel-O-Theek Baarn

Speel-O-Theek Baarn weer open op 20-5-2020

s,v,p, onderstaand bericht plaatsen op de website van Speel-o-theek Baarn

http://www.speelotheekbaarn.nl

SPEEL-O-THEEK WEER OPEN

Vanaf woensdag 20 mei is de Speel-O-Theek Baarn weer geopend voor uitleen. Voorlopig is dat alleen mogelijk op de woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Aangezien ook in de Speel-O-Theek de voorschriften van het RIVM moeten worden nageleefd, zijn er wel spelregels. Slechts één lid mag naar binnen, dus de kinderen zullen nog wat geduld moeten hebben voordat ze zelf mee kunnen komen. Bij de buitendeur van de bibliotheek staan vijf kabouterkegels met het Speel-O-Theek logo erop. De bedoeling is dat eenieder die de blauwe pijlen naar beneden volgt één kegel meeneemt (en ook weer terug brengt) naar de wachtruimte die is gecreëerd voor de ingang naar de uitleenruimte. Staan er geen kegels, dan wil dat zeggen dat er even buiten de bibliotheek gewacht moet worden tot er weer ruimte is. In de wachtruimte, waar anderhalve meter afstand wordt aangehouden, wordt het teruggebrachte speelgoed, dat wel schoon moet zijn, al geteld. Door de lange sluiting vanwege het Corona-virus is de uitleentermijn natuurlijk allang verstreken maar er hoeft vanzelfsprekend geen boete over worden betaald. Omdat de Speel-O-Theek voorlopig slechts één dag in de week geopend is, mag er zes weken in plaats van drie weken worden geleend. Niemand hoeft bang te zijn om ‘besmet’ speelgoed mee te krijgen want het teruggebrachte speelgoed gaat een weekje in quarantaine voordat het weer mag worden uitgeleend. Veiligheid staat voorop.

Ouders die niet de mogelijkheid hebben om op woensdagmiddag langs te komen, kunnen naar de website van de Speel-O-Theek gaan, www.speelotheekbaarn.nl, en via het menu ‘verlengen’ aanklikken (onder de roze poppenwagen). Het dan geopende formulier kan worden ingevuld om de uitleentermijn te verlengen of een vraag te stellen aan het bestuur.

De vrijwilligers die de Speel-O-Theek draaiende houden kijken ernaar uit iedereen weer terug te zien en van dienst te zijn. Zeker nu er steeds meer zomerse dagen in het verschiet liggen en al dat winterspeelgoed eindelijk omgeruild kan worden in steppen, loopfietsjes en ander buitenspeelgoed. Voor de veiligheid van zowel de medewerkers als de leden is het wel van belang dat iedereen de gestelde regels serieus neemt en stipt navolgt.

Alvast heel hartelijk bedankt

met vriendelijke groeten

Liesbeth Sitters

voorzitter Speel-O-Theek Baarn

Speel-O-Theek krijgt BMW cadeau

De kinderen die bij de Speel-O-Theek in Baarn komen, hebben sinds deze week de beschikking over een echte BMW. Hoewel de kinderen in de Speel-o-Theek niet ouder zijn dan 8 jaar, is er toch een oplossing gevonden voor het ontbreken van een rijbewijs. Autodealer Van Poelgeest schonk afgelopen week aan de speelgoeduitleen een skelter. De skelter, die de uitstraling heeft van de racewagen van het merk, is te gebruiken door kinderen van 4 tot 8 jaar.

Na 15 jaar intensief gebruik waren verschillende loopfietsen en de grote skelter aan vervanging toe. Voor deze vervanging werd eerder dit jaar gecollecteerd samen met de stichting Jantje Beton. Deze stichting zet zich in voor buiten spelen en zorgde er voor dat de Speel-O-Theek een aantal loopfietsen kon vervangen en een peuterskelter kon aanschaffen. De skelter bleef echter een probleem. Deze wordt vrijwel continu door kinderen geleend, maar vertoonde steeds vaker problemen door slijtage. Vervanging liet op zich wachten, tot in april een sponsor gevonden werd. Na de meivakantie is de skelter te lenen of als deze al is uitgeleend is deze te reserveren.

dav

Speel-O-Theek maakt nieuwe start

Na een aantal moeilijke jaren staat de Speel-O-Theek er weer goed voor. In de komende weken wordt de ruimte daarom klaar gemaakt voor de toekomst. Dankzij een bijdrage van de Lakeland Foundation kan een mooie speelruimte worden gemaakt. Kinderen kunnen zo speelgoed direct uitproberen en beter zien wat ze leuk vinden. Alle kasten worden opgeknapt en heringedeeld, waardoor het makkelijker wordt om het juiste speelgoed te kiezen. De hele Speel-O-Theek krijgt op deze manier een nieuwe uitstraling. Continue reading

Kapla aangeboden aan schoolklassen

Afgelopen week kregen een aantal klassen die meegedaan hadden aan de kapla wedstrijd voor het jubileum, een doos kapla uitgereikt. Rene kwam in de klas en gaf een workshop over het bouwen met deze blokjes. De kinderen gingen enthousiast aan de slag, waarna de kapla die gebruikt werd in de klas mocht blijven. Op deze manier wil de speelotheek in dit jubileumjaar niet alleen in de uitleen zelf een boost geven aan het spelen, maar ook op vele andere plaatsen. Dit cadeau voor de groepen 1/2 van de Aloysius school en groep 3 van de Guido de Bres school werd mogelijk gemaakt door de Rabobank. Tijdens het jubileum ontving groep 1/2 van de Amalia Astro school al een doos kapla. 

Haringparty levert 50o euro op voor Speel-O-Theek

Op 26 augustus werd een cheque uitgereikt door de zakenkring Soest-Baarn.  Met de bijdrage van de bedrijven die meededen aan de haringparty wordt het leerzame speelgoed vernieuwd. De 500 euro die de Speelotheek ontving wordt gebruikt om spellen aan te schaffen die helpen bij het leren. Leren van kleuren, vormen, letters, cijfers, woordjes, etcetera.

2016-08 haringparty

Spelen in de Laanstraat

Van 11 juni tot en met 17 juli is er dit leuke evenement.

Speel-O-Theek Baarn richt in juni en juli elke zaterdag van ongeveer 10:30u tot 12:30u een speelplek in aan het begin van de Laanstraat. Hier kunnen kinderen van 0 tot ongeveer 6 jaar bijvoorbeeld spelen op fietsjes, bouwen met mega blokken, met duplo een treinbaan leggen en nog veel meer. Het spelen kan voor het gemeentehuis naast het terras van De Smaecken van Hamelinck en is vrij toegankelijk, ouders moeten wel zelf toezicht houden.

Op deze speelplek wordt speelgoed gebruikt dat normaal uitgeleend wordt vanuit de Speel-O-Theek. Vanuit de Speel-O-Theek, gevestigd in de kelder van de bibliotheek, worden twee bolderkarren vol speelgoed meegenomen naar de Laanstraat waar een stuk winkelstraat afgezet wordt met vlaggetjes. Op een gedeelte van het gebied wordt zeil gelegd, waardoor ook kruipende kinderen lekker aan de slag kunnen.

Het idee voor het buitenspelen ontstond na de Playfountain die vorig jaar op de Brink was. Het leek de Speel-O-Theek vrijwilligers leuk als zo’n initiatief een vervolg kreeg. Daarom werd een plan gemaakt voor deze speelplek. Omdat de ervaring bij de Speel-O-Theek ontbrak, werd met hulp van een aantal bedrijven, gemeente, B-Slim en Jantje Beton alles voorbereid. De laatste informatie (ook bij slecht weer) is te vinden op de facebook pagina: http://www.facebook.com/speelotheekbaarn