Nldoet

Op zaterdag 11 maart 2023 van 12.00 – 15.00 uur doet de Speel-O-Theek Baarn ook mee aan NL Doet.

Komen jullie ook helpen en voor een lunch wordt gezorgd.

Er worden kapotte kunststof verpakkingsboxen van het speelgoed vervangen en nieuwe inhoudslijsten gemaakt en daarna worden de kastplanken schoongemaakt.

Tot ziens in de Speel-O-Theek Hoofdstraat 1 in het souterrain van de bibliotheek Baarn.

opgeven graag via info@speelotheekbaarn

2022

In 2022 zijn er 6 knipkaarten verkocht, 2 gastouderbureau’s met groot abonnement 10 stuks speelgoed per keer lenen, 34 probeerkaarten, 28 abonnementen en 8 eigen medewerkers die speelgoed lenen. Dit is een toename ten opzichte van 2021 en gelukkig na de moeilijke jaren dat de mensen de weg naar de Speel-O-Theek Baarn weer weten te vinden.

In 2022 zijn er 17 medewerkers en bestuursleden actief bij de Speel-O-Theek Baarn vooral bij het innemen en uitlenen van speelgoed op de woensdagmiddag en zaterdagochtend. Onder deze groep medewerkers valt ook de speelgoedgroep, 1 medewerkster die de publiciteit in de Baarnsche Courant regelt en 1 medewerkster die op facebook berichten plaatst en 1 medewerkster die de website bijhoudt.

SENSORISCH SPEELGOED

Dit speciale spelmateriaal is gekocht bij Joeppie in Zwolle en de aanschaf is mede mogelijk gemaakt door een mooie gift van E 1.355,– van de Rotary Soest-Baarn, Door een loterij actie en verkoop per opbod van een zelfgemaakt schilderij door de Rotaryleden tijdens een workshop. De kinderburgemeester Feline van der Velden heeft de Speel-O-theek Baarn voorgedragen als goed doel om speelgoed te kopen voor de kinderen van Baarn. Drie boxen zijn nu samengesteld van sensorisch speelgoed met beadbal, regenboog- en stekelbal, magische balletjes in grote bal, pyramidebal, oceaantrommel met kleine kraaltjes erin, veiligheidsspiegel, en verschillende tangles. Dit zijn kettingen van schakels waarmee de kinderen kunnen “friemelen”. Daarnaast zijn er spiegelblokken en blokken met kraaltjes erin aangeschaft waarmee de kinderen kunnen bouwen. Tevens zijn er 3waterval cylinders gekocht in verschillende kleuren waarin gel vloeistof druppelsgewijs van vorm verandert en nog 3 cylinders in andere kleuren waarin de gel vloeistof vloeiend verandert van vorm en je de objecten steeds weer omdraait. Een mooie aankoop zijn ook de gekleurde grote en kleine voelschijven waarmee je met blote voeten op de grote schijven met ribbelstructuur kunt lopen en de daarbij behorende kleine voelschijf kan opzoeken die verstopt zitten in een zwart zakje.

JANTJE BETON COLLECTE van 6 t/m 11 maart 2023

Verschillende medewerkers en bestuursleden van de Speel-O-Theek Baarn helpen mee met de collecte van Jantje Beton in de week van 6 t/m 11 maart 2023 en gaan in verschillende wijken langs de huizen om geld in te zamelen. Dit kan ook d.m.v. een QR code op de collectebus en zo kunnen de mensen met hun telefoon betalen. Er kan ook een digitale collectebus aangemaakt worden. De helft van de opbrengst mag de Speel-o-Theek Baarn zelf behouden en hoopt zo weer mooi nieuw speelgoed te kunnen gaan aanschaffen.

NL D O E T 11 maart zaterdagmiddag van 12.00 – 15.00 uur

Tijdens NL Doet worden de kapotte kunststof verpakkingsboxen vervangen en daarbij nieuwe inhoudslijsten gemaakt en toegevoegd. Tevens willen wij graag alle kastplanken waar het speelgoed op staat schoonmaken. Alle hulp is nog welkom en graag opgeven via de site NL Doet bij klus zoeken Speel-O-Theek Baarn.

SPEELGOED LENEN

Hopelijk tot ziens tijdens de uitleen op elke woensdag  van 14.00 – 16.00 uur en elke  zaterdag van 10.00 – 12.00 uur zullen wij aanwezig zijn.
Met vriendelijke groeten bestuur Speel-O-Theek Baarn.


SPEEL-O-THEEK BAARN

    LENEN/TERUGBRENGEN VAN SPEELGOED

    WEBSITE: WWW.SPEELOTHEEKBAARN.NL

Op woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur en zaterdagochtend van 10.00 – 12.00 uur kan speelgoed omgeruild worden.

vriendelijke groeten Bestuur Speel-O-Theek Baarn.

📸 Fotogenieke kinderen gezocht! 📸

De Speel-O-Theek gaat vrijdag 11 maart 2022 en zaterdag 12 maart 2022 van 12.00 – 15.00 uur tijdens NL Doet foto’s maken van het speelgoed dat uitgestald wordt. Deze beelden worden in het speelgoedbestand op de computers in de Speel-O-Theek gezet, zodat dit tijdens het uitlenen meteen zichtbaar wordt voor iedereen. Heel fijn dat er zich al een aantal vrijwilligers hiervoor hebben opgegeven.

Speel-O-Theek Baarn weer open

Hallo allemaal,


Van bibliotheek Eemland hebben wij nu toestemming om weer gewoon speelgoed uit te gaan lenen zonder te reserveren. U kunt gewoon de trap af naar beneden lopen en zelf speelgoed uit komen zoeken.

Als het te druk is verzoeken wij u even bij onze voordeur te wachten totdat er voldoende ruimte is en niet te veel mensen tegelijk aanwezig zijn.

 REGELS VOOR LENEN VAN SPEELGOED

1. Bezoekers voor de bibliotheek zijn bij binnenkomst verplicht een mondkapje te dragen en bij de ingang hun handen te desinfecteren.

2. U dient een oranje mandje van de bibliotheek mee te nemen naar beneden zodat iedereen weet hoeveel mensen er in het gebouw tegelijk aanwezig zijn.

3. Bij de bibliotheek vult u een registratieformulier in met uw naam tel. no. en evt. emailadres

Wij hopen op begrip voor deze noodzakelijke maatregelen.

Met vriendelijke groeten Bestuur Speel-O-Theek Baarn.

N L DOET in de Speel-O-Theek Baarn op zaterdag 29 mei van 12.00 – 15.00 uur

Een geslaagde NL DOET in de Speel-O-Theek want er is n.l. zaterdagmiddag 29 mei j.l. ontzettend hard gewerkt  door een 6 tal vrijwiligers van buitenaf en 2 bestuursleden. Er was zelfs een dochter van bijna 8 jaar die goed heeft meegeholpen om playmobil lekker af te soppen. iedereen heeft erg zijn best gedaan  en niet alleen zijn in  alle kasten het opgehoopte stof van de lockdownperiode verwijderd, ook het speelgoed in de bozen is goed schoongemaakt. Dat is vooral belangrijk voor de allerjongste kinderen waaronder veel baby’s die het speelgoed nog in de mond stoppen. Al het speelgoed is nu weer superschoon en kan veilig geleend worden, zeker nu er niet meer gereserveerd hoeft te worden om de Speel-o-theek zelf te gaan bezoeken. De popeningstijden van de Speel-O-theek zijn elke zaterdagochtend van 10.00 – 12.00 uur en elke 2e en 4e woensdag van de maand van 14.00 – 16.00 uur. in de zomerschoolvakantie zal de speel-O-theek ALLEEN OP DE ZATERDAG GEOPEND ZIJN, daar ook onze vrijwilligers met vakantie gaan. De Speel-O-Theek is enorm blij met de inzet van al die  vrijwilligers die zich voor NL DOET hadden aangemeld en wil iedereen daarvoor hartelijk bedanken.

 

 

Nieuw gekocht speelgoed zie foto’s brandweer, politie, Roodkapje en Unicorn/eenhoorn.

Speel-O-Theek weer open waarschijnlijk na 9/2/2021

SPEEL-O-THEEK OOK OP ZATERDAG WEER OPEN

Net als de Baarnse bibliotheek verruimt ook de Speel-O-Theek deze week haar openingstijden. Vanaf zaterdag  zal de Speel-O-Theek naast de woensdagmiddag ook op zaterdagochtend geopend zijn, en wel van 10.00 tot 12.00 uur. De regels blijven hetzelfde: bij de voordeur van de bibliotheek staan een aantal kabouterkegels waarvan de bezoekers van de Speel-O-Theek, één persoon tegelijkertijd, één kegel meenemen naar de wachtruimte die gecreëerd is voor de ingang van de Speel-O-Theek. Daar wordt eerst het teruggebrachte speelgoed gecontroleerd en geteld, waarna men nieuw speelgoed kan gaan uitzoeken om te lenen. Staan er geen kegels bij de deur van de bibliotheek, dan wil dat zeggen dat het maximale aantal bezoekers is bereikt en moet men even wachten tot er weer een kegel is teruggezet.

Verdere informatie over de Speel-O-Theek kan iedereen vinden op de website www.speelotheekbaarn.nl