22 August, 2023 13:00

De scholen zijn weer begonnen en ook de Speel-O-Theek Baarn is nu weer elke wo.mi. geopend van 14.00 – 16.00u. en daarnaast ook elke zat.ochtend geopend van 10.00 – 12.00 u. Er is ook nieuw speelgoed aangeschaft om met dit mooie weer nog lekker buiten te kunnen spelen met de felgekleurde stapstenen en op blote voeten er overheen te lopen nadat het parcours is neergelegd. Zo voel je goed de verschillende reliëfs en de variëteit in hoogtes maakt het moeilijker.

Nldoet

Op zaterdag 11 maart 2023 van 12.00 – 15.00 uur doet de Speel-O-Theek Baarn ook mee aan NL Doet.

Komen jullie ook helpen en voor een lunch wordt gezorgd.

Er worden kapotte kunststof verpakkingsboxen van het speelgoed vervangen en nieuwe inhoudslijsten gemaakt en daarna worden de kastplanken schoongemaakt.

Tot ziens in de Speel-O-Theek Hoofdstraat 1 in het souterrain van de bibliotheek Baarn.

opgeven graag via info@speelotheekbaarn

2022

In 2022 zijn er 6 knipkaarten verkocht, 2 gastouderbureau’s met groot abonnement 10 stuks speelgoed per keer lenen, 34 probeerkaarten, 28 abonnementen en 8 eigen medewerkers die speelgoed lenen. Dit is een toename ten opzichte van 2021 en gelukkig na de moeilijke jaren dat de mensen de weg naar de Speel-O-Theek Baarn weer weten te vinden.

In 2022 zijn er 17 medewerkers en bestuursleden actief bij de Speel-O-Theek Baarn vooral bij het innemen en uitlenen van speelgoed op de woensdagmiddag en zaterdagochtend. Onder deze groep medewerkers valt ook de speelgoedgroep, 1 medewerkster die de publiciteit in de Baarnsche Courant regelt en 1 medewerkster die op facebook berichten plaatst en 1 medewerkster die de website bijhoudt.

SENSORISCH SPEELGOED

Dit speciale spelmateriaal is gekocht bij Joeppie in Zwolle en de aanschaf is mede mogelijk gemaakt door een mooie gift van E 1.355,– van de Rotary Soest-Baarn, Door een loterij actie en verkoop per opbod van een zelfgemaakt schilderij door de Rotaryleden tijdens een workshop. De kinderburgemeester Feline van der Velden heeft de Speel-O-theek Baarn voorgedragen als goed doel om speelgoed te kopen voor de kinderen van Baarn. Drie boxen zijn nu samengesteld van sensorisch speelgoed met beadbal, regenboog- en stekelbal, magische balletjes in grote bal, pyramidebal, oceaantrommel met kleine kraaltjes erin, veiligheidsspiegel, en verschillende tangles. Dit zijn kettingen van schakels waarmee de kinderen kunnen “friemelen”. Daarnaast zijn er spiegelblokken en blokken met kraaltjes erin aangeschaft waarmee de kinderen kunnen bouwen. Tevens zijn er 3waterval cylinders gekocht in verschillende kleuren waarin gel vloeistof druppelsgewijs van vorm verandert en nog 3 cylinders in andere kleuren waarin de gel vloeistof vloeiend verandert van vorm en je de objecten steeds weer omdraait. Een mooie aankoop zijn ook de gekleurde grote en kleine voelschijven waarmee je met blote voeten op de grote schijven met ribbelstructuur kunt lopen en de daarbij behorende kleine voelschijf kan opzoeken die verstopt zitten in een zwart zakje.

JANTJE BETON COLLECTE van 6 t/m 11 maart 2023

Verschillende medewerkers en bestuursleden van de Speel-O-Theek Baarn helpen mee met de collecte van Jantje Beton in de week van 6 t/m 11 maart 2023 en gaan in verschillende wijken langs de huizen om geld in te zamelen. Dit kan ook d.m.v. een QR code op de collectebus en zo kunnen de mensen met hun telefoon betalen. Er kan ook een digitale collectebus aangemaakt worden. De helft van de opbrengst mag de Speel-o-Theek Baarn zelf behouden en hoopt zo weer mooi nieuw speelgoed te kunnen gaan aanschaffen.

NL D O E T 11 maart zaterdagmiddag van 12.00 – 15.00 uur

Tijdens NL Doet worden de kapotte kunststof verpakkingsboxen vervangen en daarbij nieuwe inhoudslijsten gemaakt en toegevoegd. Tevens willen wij graag alle kastplanken waar het speelgoed op staat schoonmaken. Alle hulp is nog welkom en graag opgeven via de site NL Doet bij klus zoeken Speel-O-Theek Baarn.

SPEELGOED LENEN

Hopelijk tot ziens tijdens de uitleen op elke woensdag  van 14.00 – 16.00 uur en elke  zaterdag van 10.00 – 12.00 uur zullen wij aanwezig zijn.
Met vriendelijke groeten bestuur Speel-O-Theek Baarn.


SPEEL-O-THEEK BAARN

    LENEN/TERUGBRENGEN VAN SPEELGOED

    WEBSITE: WWW.SPEELOTHEEKBAARN.NL

Op woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur en zaterdagochtend van 10.00 – 12.00 uur kan speelgoed omgeruild worden.

vriendelijke groeten Bestuur Speel-O-Theek Baarn.

📸 Fotogenieke kinderen gezocht! 📸

De Speel-O-Theek gaat vrijdag 11 maart 2022 en zaterdag 12 maart 2022 van 12.00 – 15.00 uur tijdens NL Doet foto’s maken van het speelgoed dat uitgestald wordt. Deze beelden worden in het speelgoedbestand op de computers in de Speel-O-Theek gezet, zodat dit tijdens het uitlenen meteen zichtbaar wordt voor iedereen. Heel fijn dat er zich al een aantal vrijwilligers hiervoor hebben opgegeven.